Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس پلاس-مریم آقانوری: با نگاهی به ۷ کاندیدای منتخب تصدی سمت شهردار فردیس،  می‌توان دریافت که شورای دوم این شهر به بومی گزینی ور انتخاب شهردار کمتر توجه داشته است. 

تعهد و شناخت نیازها همپای کارآمدی 

در حالیکه تجربه نشان داده هر گاه برای احراز پست شهرداری به ویژگی‌های فنی و تخصصی نیروهای بومی توجه شده، افراد با حس تعهد بیشتری نسبت به اموال و دارایی‌های شهر و با انگیزه بیشتر  برای توسعه و عمران شهر خود گام برداشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر آشنایی شهردار با مشکلات، نیازها، مسائل جاری شهر و  حساسیت‌های جامعه تحت مدیریت،  اولویت بندی در طرح‌ها و برنامه‌ها را به دنبال دارد. بنابراین بومی بودن در کنار کارآمدی و تخصص شرطی است که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد.

این امر را حتی با مروری بر عملکرد سرپرست ها و شهرداران فردیس در دوره اول و دوم شورا می توان دریافت. منوچهر غفاری اولین شهردار فردیس که ساکن این شهر و از مدیران سابق شهرداری مناطق کرج در فردیس بود، اگرچه نتوانست در زیر سایه سنگین فشارها و حاشیه‌های داخلی و خارجی شورا در حوزه اجرا موفقیت چشمگیری داشته باشد اما از انصاف نگذریم بسیاری از طرح‌ها از جمله ایجاد کمربندی اطراف شهر، احداث بلوار کشتارگاه و امتداد و اتصال آن تا اتوبان‌های تهران، افزایش مسیرهای دسترسی شهر و برخی دیگر پروژه ها که هم اکنون در شهر فردیس در مسیر مطالعات یا اجرا قرار گرفته، از طرح‌ها و ایده‌های دوره غفاری است که از نیارهای فردیس کاملا باخبربود.

پایه ریزی برای توسعه مسیرهای ارتباطی در اولین شورا شکل گرفت و این نشان داد علیرغم حاشیه‌های عجیب و غریب مدیریت شهری فردیس در دوره اول، شهردار بومی با شناخت کافی از مسائل شهر به ویژه ترافیک به عنوان  بزرگترین مشکل شهروندان، با همراهی  نمایندگان مردم در دوره اول شورای فردیس توانست بسیاری از طرح  ها را پایه گذاری کند.

دلسوزی و تعهد برای خدمت به همشهریان

و اما مسعود نجفی سرپرستی که شاید به جرات بتوان دوره مدیریت او را دوره درخشان مدیریت شهری فردیس در شورای اول دانست، فرزند همین شهر بود. با دل و جانش مشکلات را لمس کرده  بود و برای شهرش دل می سوزاند؛ حتی میدانست در کدام دور برگردان شهر، مردم بیشتر در ترافیک معطل می مانند. باخبر بود که مردم کم توقع فردیس شاید به کوچکترین اقدامات در  شهر خوشحال می شوند و با تغییر اندکی در زیباسازی میادین شهر، حجمی از تقدیر مردمی که بخاطر حواشی تا حدودی از شورا و شهرداری ناامید شده بودند، را  برای خود رقم زد.

 و مهمتر از همه او با همین اقدامات کوچک در گوشه و کنار شهر در عمر کوتاه دوره سرپرستی  اش توانست خاطره خوبی از حلاوت داشتن شورا و شهرداری مستقل را در اذهان عمومی به یادگار بگذارد و به همه یادآوری کند، کسی که مشتاق خدمت باشد به مدت زمان آن فکر نمی کند. 

بومی بودن مکمل تخصص 

البته واضح است که مهم‌ترین شاخص انتخاب یک مدیر، شایستگی اوست نه «بومی» بودن؛ اما نکته اینجاست که  شهرداری به عنوان نهادی که در تمامی اقداماتش، مستقیم و غیر مستقیم با شهر و شهروندان سرو کار دارد، مدیر  متخصص بومی  می‌تواند کارآیی بیشتری نسبت به  مدیر غیربومی داشته باشد.

همچنین مدیر غیربومی حتی در صورت شایستگی کامل در تخصص، تعهد و کارآمدی برای خدمت به شهر و شهروندان،  برای  شناسایی وضعیت موجود شهر، نیازسنجی امکانات و خدمات، آشنایی با مشکلات و غیره به فرصت نیاز دارد و نمی توان از مدیری که  ۳ ماه یا بیشتر از قرار گرفتنش در مسند شهرداری گذشته، انتظار معجزه داشت و با مدیران غیر بومی عملا  باید به  دوره گذار تن داد.

 این امر را در زمان خسروزاده شهردار دیگر در دوره اول شورای فردیس تجربه کردیم. شهرداری که علیرغم تخصص، دانش و تجربه بالایش در شهرداری تهران و علیرغم همجواری محل تولدش با فردیس، پس از چندماه هنوز نسبت به مشکلات فردیس ناآشنا بود و شاید آمدنش به این شهر، نتوانست نقطه مثبتی در کارنامه کاری اش باشد.‌

شهرداران فراری از سکونت در فردیس

و اما نکته ای که در فردیس  باید به آن توجه داشت عدم تمایل  سکونت شهرداران غیر بومی در این شهر است که تا کنون توانسته  ۳ بار دستاویز شورا و یا عوامل خارجی شود و ۳ شهردار را قربانی خود کند. همه می‌دانیم دوره خدمت کوتاه است، اما  با توجه به عملکرد شورا در دو دوره، ترس شهرداران غیربومی از اینکه دوره خدمت در سمت شهردار فردیس کوتاه تر از حد قابل تصور  باشد و فقط هزینه گزاف سکونت را روی دستشان بگذارد، به فردیس نمی‌آیند.‌

مدیریت و نگرش بومی

بومی بودن درخصوص انتخاب شهردار فقط به  سابقه تولد و سکونت و احساس عُلقه فرد به شهر ختم نمی شود. کسی که سال ها در بدنه شهرداری فردیس خدمت کرده و با ریز و درشت مشکلات آشناست، هم می‌تواند با «مدیریت بومی» و برنامه‌ ریزی متناسب با اقتضائات بومی‌، در راستای توسعه و عمران شهر حرکت کند.‌ شناخت مدیر از سیستم تحت مدیریتش و برنامه ریزی متناسب با نیازها، اولویت‌ها، ارزش‌ها و فرهنگ‌های شهر هم می‌تواند  شرط لازم برای شهردار یک شهر بودن در نظر گرفته شود. 

محمدرضا آژیر شهردار دوره دوم شورا در این دسته جای می‌گیرد. اگرچه انتقاداتی بر عملکرد او در خصوص انتخاب غیربومی مدیران، معاونت‌ها و سایر حوزه‌های عملکردی از سوی اعضای شورا  وجود داشت.‌ اما او که از  نیروهای وارداتی زمان غفاری به شهرداری فردیس بود پس از سال‌ها کار در این شهر، از نیازها و خواسته های مردم و کاستی‌های شهر مطلع بود و در راستای آن اقدام کرد. پیگیری و جداسازی سرحدآباد شمالی ازکرج، پیگیری موضوع آرامستان به عنوان یکی از مهمترین مطالبات مردم فردیس و تدوین دفترچه بودجه به شیوه ای منحصر به فرد و به صورت محله محور، بر مبنای توزیع عادلانه امکانات و خدمات در تمامی مناطق فردیس، گوشه ای از اقدامات اوست که نمی‌توان نادیده گرفت.‌

۷ کاندیدای تصدی سمت شهردار فردیس

محمدرضا احمدی نژاد، علیرضا قربانی، حسن مدیر روستا، حمید شهسواری، مهدی ناصری، سعید صفری و ظهوری منش کاندیداهای تصدی سمت شهردار هستند که ظاهرا ظهوری منش ساکن فردیس است و حمید شهسواری نیز سال ها   به عنوان  معاون شهرسازی در شهرداری فردیس خدمت کرده است.  سعید صفری اخیرا  در سمت قائم مقام شهردار فردیس منصوب شده و حسن مدیر روستا و محمدرضا احمدی نژاد از چهره های نام آشنا، پرطمطراق  و با سابقه در شهرداری کرج هستند. مهدی ناصری، علیرضا قربانی و ظهوری منش را هم  امروز باید در نشست علنی شورا بشناسیم.‌

لزوم توجه به شرایط احراز سمت شهردار  

امیدواریم شورا که در معرفی کاندیداهای بومی  چندان موفقیتی نداشته، بتواند در انتخاب شهردار  شهر ۷۰۰ هزار نفری فردیس گزینه بومی  و یا حداقل مدیریت بومی و نگرش بومی شهردار آینده فردیس را مد نظر قرار دهد.‌ همچنین در انتخاب شهردار به  شرایط لازم برای احراز سمت شهردار مطابق قانون و دستورالعمل موجود توجه کند، تا مثل گذشته به دردسرهای  عدم تایید احتمالی توسط وزارت کشور و انتخاب مجدد شهردار دچار نشویم.

انتزاع فردیس فراموش نشود

شورای فردیس که در دوره همه شهردارانش به نیروهای وارداتی و غیر بومی‌معترض بوده، در خصوص انتخاب شهردار به این نکته توجه کند. ضمن اینکه در انتخاب شهردار فردیس علاوه بر  شایستگی در تعهد و کار آمدی به عنوان شرط لازم، با توجه به لزوم پیگیری موضوع انتزاع از کرج، بومی بودن یا  حداقل بومی نگری می تواند شرط کافی باشد تا حقوق سال‌ها مانده فردیس که در دوره آژیر با جدیت بیشتر و  همکاری بهتری از سوی شهرداری کرج پیگیری شد، محقق شود.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرداری فردیس شورای شهر مدیریت شهری انتخاب شهردار شهردار فردیس دوره اول سمت شهردار بومی بودن سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۰۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست/ شاید سرمربی تیم ملی یکی از ۴ گزینه خارجی باشد

سعید تابش‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی بسکتبال در جلسه پایانی کمیته فنی فدراسیون مشخص شدند، اظهار کرد: جلسه‌ای ۵ ساعته برگزار کردیم و دستور جلسه بررسی گزینه‌هایی بود که فدراسیون به کمیته فنی ارائه کرده بود. ۵ گزینه خارجی و ۴ گزینه داخلی مطرح شده بودند، قرار بر این شد تا بررسی دقیقی صورت بگیرد و ببینیم از میان گزینه‌های خارجی کدامیک به سیاست‌های فدراسیون نزدیک هستند.

صحبت‌های ابتدایی را با گزینه‌های خارجی انجام دادیم

وی ادامه داد: از میان سرمربیان خارجی از بین ۵ گزینه به ۲ گزینه و از میان گزینه‌های داخلی نیز ۲ گزینه را انتخاب کردیم. هاکان دمیر سرمربی تیم ملی بسکتبال که قراردادش به پایان رسیده یکی از گزینه‌ها بود که در انتخاب گزینه‌هایی نهایی رأی نیاورد. «مارکو راموندینو» مربی ۴۳ ساله ایتالیایی و «رادوان تریفانوویچ» مربی ۵۴ ساله اسلوونیایی گزینه‌های خارجی فدراسیون هستند. از قبل با این دو مربی صحبت‌های ابتدایی انجام شده و تمایل خود را برای هدایت تیم ملی بسکتبال ایران اعلام کردند. از اینجا به بعد صحبت‌ها با آنها روند جدی‌تری به خود می‌گیرد. قطعاً هر دو طرف شرایط و خواسته‌هایی دارند که در مذاکرات مطرح خواهند کرد.  

روی مارکو نظر مثبت و تأکید داریم 

تابش‌نیا خاطرنشان کرد: مارکو راموندینو بیشتر در رده‌های پایه سرمربیگری کرده و به صورت تخصصی روی ارتقای فنی بازیکنان نوجوان و جوان فعالیت داشته، در حال حاضر هم سرمربی تیم ملی زیر ۲۱ سال ایتالیا است. او خیلی هم موفق عمل کرده و یکی از دلایلی که روی مارکو نظر مثبت و تأکید داریم این است که تیم ملی بسکتبال در آستانه پوست اندازی است و نیاز به تغییر نسل حس می‌شود. هدف دراز مدتی داریم که با بازیکنان جوان باید به آن برسیم و اتفاق نظر روی او ایجاد شد که می‌تواند منجر به انتخاب وی شود. رادوان تریفانوویچ در حال حاضر کمک مربی تیم ملی اسلوونی است. در رزومه او سرمربیگری تیم ملی اسلوونی، تیم‌های ملی پایه و باشگاهی اسلوونی و همچنین رقابت‌های یورولیگ دیده می‌شود. قرار بر این است که اگر توافقی صورت گرفت با یک از این دو گزینه خارجی باشد.

اولویت بندی میان مربیان داخلی و خارجی نیست

سخنگوی کمیته فنی افزود: دو گزینه ایرانی هم با توجه به اینکه در مرحله حساسی هستیم و مطرح شدن اسم آنها می‌تواند بر روند لیگ برتر تأثیر منفی داشته باشد، داریم اما فطعلا از معرفی آنها خودداری می کنیم. اعلام نام آنها لیگ را به چالش می‌کشد و قرار بر این است بعد از اتمام مسابقات لیگ برتر با آنها مذاکره انجام یشود. در همین راستا مذاکره با مربیان خارجی هم ادامه دارد و فدراسیون بسکتبال از میان آنها گزینه نهایی را انتخاب می‌کند. هیچ اولویت بندی میان مربیان داخلی و خارجی نیست.

احتمال اینکه شاهین طبع گزینه نهایی باشد خیلی قوی است

وی در مورد اینکه یکی از۲ گزینه داخلی شاهین طبع است وآیا ممکن است وی دوباره سرمربی تیم ملی شود گفت: احتمال اینکه شاهین طبع گزینه نهایی باشد خیلی قوی است ولی خوشبختانه یا متاسفانه گزینه‌های داخلی دیگری مانند شاهین طبع و ... نداریم اما اینکه بگوییم صرفاً او گزینه سرمربیگری است، نه چنین نیست. در کل با صحبت‌هایی که با فدراسیون کردیم برای جلوگیری از ایجاد چالش در لیگ برتر بسکتبال پس از اتمام مسابقات، دو گزینه داخلی معرفی می‌شوند. نمی‌خواهیم مردم به گمانه‌زنی بیفتند و در نهایت فردی انتخاب شود که گزینه نیست.

فدراسیون یکی از ۴ گزینه را انتخاب می‌کند

تابش‌نیا در مورد اینکه اولویت کمیته فنی و فدراسیون بسکتبال سرمربی داخلی است یا خارجی، عنوان کرد: اولویت کمیته فنی بر این است که چه نتیجه‌ای و با چه کسی این نتیجه را بگیریم. برای همین دو گزینه خارجی عنوان شدند تا فرصت انتخاب سرمربی خارجی را از دست ندهیم. ممکن است در شرایطی قرار بگیریم و به این نتیجه برسیم که با سرمربی خارجی کار کنیم. ۴ گزینه‌ای که به فدراسیون ابلاغ کردیم، می‌توانند در خط مشی فدراسیون باشند و دلیل آن این است که با هر کدام از آنها توافق حاصل شود این توانایی را دارند که خواسته‌های فدراسیون را در تیم ملی اجرایی کنند. نمی توانم بگویم قطعا ولی سرمربی تیم ملی از میان این ۴ نفر انتخاب می‌شود و اگر اتفاق غیرمترقبه‌ای رخ ندهد فدراسیون یکی از آنها را انتخاب می‌کند.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلالی: ۳ گزینه سرمربیگری را برای هر رده ملی در نظر داریم
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست/ شاید سرمربی تیم ملی یکی از ۴ گزینه خارجی باشد
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست
  • اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های کرمان
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • تلاش ۷ عضو شورای شهر تهران برای از حدنصاب انداختن جلسه شورا
  • فصل طلایی پاسخگویی و عمل به وعده‌های شهردار به شورا و شورا به مردم رسیده است
  • طرح سوال از شهردار در دستور کار جلسه علنی روز دوشنبه شورا قرار دارد
  • دستور دادستان فردیس برای ساماندهی یک پارک
  • عضو شورای شهر کرج: ارتباط نامعقول طرح سوال اعضای شورا از شهردار کرج با جابجایی مدیران شهرداری